Dünyanın En Ucuz 3 Ülkesi

Dünyanın En Ucuz 3 Ülkesi
Bu yazımda yaşamını bambaşka bir yönde ve farklı bir ülkede sürdürmek isteyenler için oldukça önemli bir konuyu ele aldım. Kuşkusuz birçoğumuz yaşadığımız ülke ve şartlar içerisinde, arzuladığımız veya hedeflediğimiz statülere bir türlü ulaşamamaktayız. Farklı bir ülkede yaşamak istiyor, fakat en ucuz ülkelerin hangisi olduğunu merak ediyorsanız, bu yazım tam da size göre…

Dünya her geçen gün bambaşka bir yöne evrilirken bireylerin, düşüncelerinin ve isteklerinin de oldukça farklı kulvarlara kayması oldukça kabul edilebilir bir gerçektir. Sinemanın, edebiyatın ve teknolojinin inanılmaz bir hız içerisinde gelişim göstermesi, bireyler üzerinde önemli etkiler bırakmaktadır. Bu etkiler içerisinde karşımıza ilk çıkanı ise bireylerin, hayat gayelerinde ve arzuladıkları yaşam standartlarında oluşan farklılıklardır.

Bireyler, artık televizyon, dergi ve internet aracılığı ile birtakım ön bilgiler edindiği ülkeler hakkında çok daha fazla bilgiye sahip olmayı istemekte ve hatta atılacakları yeni maceralar ile bambaşka hayatlar sürmeyi hedeflemektedirler. Ancak gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında oldukça düşük seviyelerde kalması, bireylerin bu hedeflerinin önündeki temel etmenlerden biridir. Türk lirasının da tarihi düşük seviyelere kadar gerilediği konjonktür içerisinde, bireylerin bu hedeflerini gerçekleştirmelerindeki en önemli sorun ekonomik yetersizlik olarak görülmektedir. Ancak bu yazımda bambaşka bir ülkede hayatlarını sürdürmek isteyen bireyler için dünyanın en ucuz üç ülkesini sıraladım. İşte karşınızda maddi yetersizlikten dolayı farklı bir ülkeye taşınamayan bireyler için dünyanın en ucuz ülkeleri; 

Hindistan 


Hindistan
Dünya sinemasına Bollywood ile adını duyuran ve dünyanın en köklü medeniyetlerinden birine sahip olan Hindistan, yaşamak için en ucuz ülkelerden biri olarak karşımıza çıkmakta. Tam 4500 yıllık gelenekleri ve festivalleri ile dünyanın dört bir köşesinden ziyaretçi toplayan Hindistan, kendisine yaşamak için ucuz bir ülke arayanların ilk tercihi olabilir. 1 Türk lirası, Hindistan’ın para birimi olan 22 rupisine denk gelmektedir. Üstelik ev kiralarındaki düşük maliyetler de Hindistan’da yaşamı cazip kılmaktadır. Şehir merkezlerindeki ortalama ev kiraları 150 dolarken, şehir merkezi dışındaki ev kiraları ise 100 dolar civarındadır.

Pakistan 


Pakistan
Kendine özgü jeolojik yapısı ile her yıl inanılmaz sayıda turisti ağırlayan Pakistan, dünyanın en ucuz ülkelerinden biri olarak önemli bir yer tutmaktadır. Buz kaplı dağları, çölleri ve denizi ile oldukça dikkat çekici bir yapıya sahip Pakistan’ın para birimi rupidir. 1 Türk lirası mevcut şartlar içerisinde 36 Pakistan rupisine denk gelmektedir. Bu durum da özellikle Türk vatandaşların, Pakistan’da oldukça rahat bir yaşam sürmelerine olanak sağlamaktadır. Pakistan’da şehir merkezindeki bir evin kirası 100 dolarken, şehir merkezinin dışında kalan bir evin kirası ortalama 70 dolardır.

Kamboçya 


Kamboçya
Özellikle doğa harikaları ile karşımıza çıkan Kamboçya, dünyanın en ucuz ülkelerinden biri olarak her yıl binlerce göçmen kabul etmektedir. Tapınakları, kumsalları, Angkor Vat gibi inanılmaz yapılara ev sahipliği yapmasının yanı sıra Kamboçya’da maceralara açık binlerce dönümlük araziler bulunmaktadır. 1 Türk lirası, Kamboçya’nın para birimi olan 1400 riele denk gelmektedir. Şehir merkezinde yer alan bir evin ortalama kirası 200 ile 300 dolar arasındayken, şehir merkezi dışında kalan bir evin kirası ise 100 ile 200 dolar civarındadır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder