Merkez Bankası Blog Sayfası Açıyor!

Merkez Bankası Blog Sayfası Açıyor!


















Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) oldukça radikal bir karar alarak, blog sayfası açacağını bugün kamuoyuna açıkladı. Peki, Merkez Bankası neden blog sayfası açma kararı aldı ve bu blogun adı ne olacak? Cevabını sizler için araştırdım;

2016 yılının son ayına merhaba dediğimiz bu günde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) oldukça dikkat çekici bir açıklama geldi. Merkez Bankası’ndan bugün kamuoyuna yapılan açıklamada, yeni bir blog sayfası açılacağı dile getirildi. Piyasaların oldukça dalgalı bir seyir izlemeye başladığı ve kurdaki hareketlerin, ülkeyi ekonomik krize sürüklediğinin yüksek sesle tartışılmaya başlandığı bu günlerde Merkez Bankası’ndan gelen bu açıklama kuşkusuz yeni bir tartışma yaratacağa benziyor.

Bir takım teknolojiyi takip edemeyen ve gündemin oldukça gerisinde kalmış kesim, Merkez Bankası’nın bu yenilikçi kararı ve politikasını eleştirmeyi seçeceklerdir. Üstelik bu eleştirileri hiç çekinmeden sosyal medya hesaplarında, gazete köşelerinde dile getirecekler. Lakin Merkez Bankası’nın almış olduğu bu karar, çağımızın gerekliliklerinin yerine getirilmesi noktasında oldukça önem arz etmektedir.

Merkez Bankası’nın Blog Sayfasının Adı Ne Olacak? 


Merkez Bankası’ndan bugün kamuoyuna yapılan açıklamada faaliyete geçirilecek olan blog sayfasının “Merkezin Güncesi” adını taşıyacağı dile getirildi. Merkez Bankası’nın açacağı bu blog sayfasına ulaşmak isterseniz http://tcmbblog.org/tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Merkez Bankası’nın Blog Sayfasında Neler Yer Alacak? 


Merkez Bankası’nın blog sayfasında oldukça önemli noktalara değinilecek. Zira bugün yapılan açıklamada, ne denli faydalı bir sayfanın temellerinin atıldığını hepimiz fark ettik. Açıklamada, Merkez Bankası çalışanlarının blog sayfasında düşüncelerini paylaşacakları ve istedikleri konularla ilgili olarak tartışmalar açacakları dile getirildi.

Merkez Bankası Neden Blog Sayfası Açıyor? 


Yazımın içeriğinde de bahsettiğim üzere teknolojinin ve çağın gerekliliklerini yerine getirmek amacıyla böyle bir uygulamaya adım atan Merkez Bankası’nın bu noktada oldukça başarılı bir strateji izlediğini düşünüyorum. Para Politikası Kurulu (PPK) toplantıların alınan kararların, blog sayfası aracılığıyla kamuoyuna daha anlaşılır bir şekilde açıklanacağı ve hem vatandaşın hem de yatırımcıların çok daha fazla bilgilendirileceği kanısındayım.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder