Kredi Kartı Puanları Yıl Bitmeden Kullanılmalı mı?

Kredi Kartı Puanları Yıl Bitmeden Kullanılmalı mı?


















Tüketicilerin özellikle son yıllarda cüzdanlarından eksik etmedikleri kredi kartları, alışveriş dünyanın parlayan yıldızı olarak önümüze çıkıyor. Peki, yılın son günlerinde kredi kartları içerisinde biriken puanları kullanılmalı mı? Cevabı burada;

2016 yılı kuşkusuz tüm tüketiciler için oldukça zor bir yıl olarak, tarih sahnesinde yerini almaya hazırlanıyor. Özellikle küresel risk ve oynaklıkların sıklıkla görüldüğü yıl içerisinde Türkiye ekonomisinde de bir hayli sıkıntılar yaşandı. Darbe girişimi sonrası yükselişe geçen doların, ABD seçimleri ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımına gideceğine yönelik beklentilere bağlı olarak Türk lirası karşısında rekor üzerine rekor kırması hem bankaları hem de tüketicileri bir hayli zorladı.

Dolar/TL’nin 3.50 seviyelerini aşmasının ardından zamlar art arda gelmeye başladı. Tekel ürünlerine gelen zamların ardından gıda fiyatlarındaki zamlar da bir hayli konuşuldu. Ancak otomobil piyasasına gelen ÖTV zamları, tüketicilerin en çok konuştuğu konular arasında ilk sırada yer aldı. Otomobil fiyatlarına gelen ÖTV zamlarını incelemek için bu yazıma göz atabilirsiniz.

Böylesine zorlu bir yıl içerisinde tüketiciler, kurdaki dalgalanmanın etkisi ile genellikle borç ödemek zorunda kaldılar ve birikim yapmakta bir hayli zorlandılar. Dolayısıyla tüketiciler yıl içerisinde gerçekleştirdikleri alışverişlerde genellikle kredi kartını tercih etmek zorunda kaldılar. Böylelikle yapılan alışverişlerin ardından kredi kartlarında bir hayli puan birikti. Bu noktada kredi kartı kullanıcılarının aklında birtakım sorular oluşmaya başladı. Ben de bu yazımda, kredi kartı kullanıcıların en çok merak ettiği soruları araştırdım.

Kredi Kartı Puanı Nedir ve Nasıl Birikir? 


Öncelikle kredi kartı puanının ne olduğundan ve kredi kartı puanın nasıl biriktiğinden söz etmekte yarar görüyorum. Kredi kartı puanı; kredi kartıyla gerçekleştirilen alışverişlerde kazanılan maxi puanları ifade etmek için kullanılan terimdir. Alışverişlerden sonra kazanılan maxi puanlar, kişisel hesabınıza bazen gece bazen ise gündüz yüklenmektedir. Maxi puanlar hesabınıza yüklendikçe ilgili banka tarafından sizlere bilgilendirmeye yönelik mesaj gelmektedir.

Yani kredi kartı puanı biriktirmeniz için sıklıkla alışveriş gerçekleştirmeli ve bu alışverişlerde ilgili kredi kartınız ile ödeme gerçekleştirmelisiniz. Böylelikle gerçekleştirdiğiniz alışverişlerin ardından, kredi kartınızda birçok maxi puan birikecektir.

Kredi Kartı Puanı En Son Ne Zaman Kullanılmalı? 


Kredi kartı puanın ne olduğunu ve nasıl biriktiğini anlattıktan sonra yılın son günlerinde tüketicilerin en çok merak ettiği konulardan biri olan; “kredi kartı puanı ne zaman kullanılmalıdır?” sorusuna yanıt bulmaya çalışalım. Öncelikle yıl boyunca gerçekleştirdiğiniz alışverişler sırasında kredi kartlarınızda biriken maxi puanları değerlendirmek için vaktinizin bir hayli daraldığını belirtmek istiyorum. Zira birçok banka, kredi kartı kullanımını teşvik etmek adına yaptıkları puan uygulamalarını kullanmak için tüketicilere belirli bir zaman kısıtlaması koymaktadır. Bu süre de genellikle yılbaşı günü son bulmaktadır.

Dolayısıyla kredi kartı kullanan tüketiciler bir an önce kredi kartı puanlarını kontrol etmeli ve eğer birikmiş puanları varsa bu puanları bir an önce kullanmalıdırlar. Aksi taktirde yeni yıl ile birlikte, kartınızda birikmiş olan puanlarınız ilgili banka tarafından silinecektir. Üstelik bu durum karşısında hiçbir itiraz veya hak talep etme hakkınız bulunmamaktadır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder