Galatasaray Mali Krize mi Sürükleniyor?

Galatasaray Mali Krize mi Sürükleniyor?


















Türkiye’nin en önemli kulüplerinden biri olan Galatasaray, yeni bir mali krize mi sürükleniyor? Başkan Dursun Özbek ve yönetimi, göreve geldikleri tarihten bu yana ilk kez böylesine köşeye sıkıştılar. Florya’da yaşanan krizin detaylarını sizler için aratırdım;

1905 yılında kurulan Galatasaray kulübü, belki de tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Özellikle Ünal Aysal’ın başkanlığı döneminde Galatasaray, bilinçsiz yaptığı harcamalar ve sporculara ödediği dudak uçuklatan paralar ile zorlu bir sürecin kapısını aralamıştı. Aysal’dan boşalan koltuğa gelen Duygun Yarsuvat ile kulüp, bir miktar toparlanma eğilimine girmiş lakin sportif başarıların yanı sıra mali disiplini sağlama konusunda bir türlü etkili olamamıştı.

Son olarak ise Dursun Özbek ve yönetiminin kulübün başına geçmesi ile Galatasaray’da yaşanan çatlaklar su yüzüne çıktı. Özbek ve yönetimi kamuoyuna yaptıkları açıklamalarda; Ünal Aysal döneminde kulübün oldukça kötü yönetildiğini ve Galatasaray’ın adım adım mali krize sürüklendiğini dile getirmişlerdi. Özbek ve yönetimi göreve geldikleri günden bu yana, uyguladıkları kemer sıkma politikası ile kulübün mali disiplinini sağlama yönünde başarılı adımlar atmaya çalışmışlardı.

Galatasaray Yönetimi Futbolcuların Maaşlarını Ödeyememişti! 


Galatasaray’ın Avrupa kupalarından men edilmesinin kulübe olan mali yansımaları her geçen gün giderek derinleşiyor. Kulübün geçen yıl sportif başarılarda beklenen performansı gösterememesi üzerine Özbek ve yönetimi, mali olarak bir hayli zora girmişlerdi. Hatırlanacağı üzere yönetim, 2016 yılının Ağustos ve Eylül aylarında futbolcuların maaşlarını ödeyememişti.

Galatasaray Hisseleri Neden Düşüşe Geçti? 


Sezona başarılı bir başlangıç gerçekleştirmesinin ardından Galatasaray’ın ligde üst üste olumsuz sonuçlar alması, kulübün hisselerinin dibe çekilmesine neden oldu. Özellikle Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında alınan mağlubiyetler Florya’da kriz seslerin iyiden iyiye duyulmasına neden olmaya başladı. Hisselerdeki düşüşün ardından yönetim, kulüp personelleri ve Türk Telekom Arena ofislerinde görev alan çalışanların maaşlarını yatıramadı.

Galatasaray Mali Krizden Nasıl Kurtulabilir? 


Özellikle dolardaki yükselişin ardından Galatasaray kulübünün, adım adım mali krize sürüklendiği açıkça görülüyor. Dolar/TL paritesinin 3.50 seviyesini aşması ile Galatasaray’ın oyunculara yapacağı maaş ödemeleri de tavan yapmıştı. Dolardaki 3.50’lik rekorun detaylarını ele aldığım yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Dolarda görülen önlemez yükselişin ardından kulüp bugün aldığı karar ile kullanılacak para birimi olarak Türk lirasına geçme kararı aldı. Ancak bu karar kulübün içerisinde bulunduğu mali krizden kurtulmasına yetmeyecek.

Özbek ve yönetimi bu sezon muhakkak şampiyonluk hedefliyor. Zira Avrupa kupalarından men olan Galatasaray, bu sezon elde edeceği şampiyonluk ile kasasını dolduracak. Bu noktada yönetim, mali krizden kurtuluş yolu olarak yalnızca şampiyonluğu görüyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder