2016 Black Friday Alışverişlerinde Rekor Bekleniyor

2016 Black Friday Alışverişlerinde Rekor Bekleniyor
Black Friday yani Kara Cuma olarak adlandırılan satış gününde inanılmaz bir alışveriş çılgınlığı yaşanıyor. ABD’de bugün tüm yılın en çok alışverişin yapılması bekleniyor. Detaylar burada;

İnternet başında geçirdiğimiz saatler içerisinde, son bir haftadır karşımıza Black Friday fırsatını kaçırmayın şeklinde birçok reklam çıkıyor. Dünyanın en önemli markaları, yılın sonlarına giderek yaklaştığımız süreç içerisinde adeta birbirleriyle kıyasıya bir satış mücadele içerisine girmiş durumdalar. Gündelik hayatımızda kullandığımız birçok ürün yıl boyunca reyonlarda bulunduğu fiyatların neredeyse yarı fiyatına satılmaya başlandı. Hal böyleyken birçok tüketici, Kara Cuma fırsatını değerlendirmek için kesenin ağzını açmış durumda. Fakat hala birçoğumuz Black Friday hakkında yeterli bilgiye sahip değil. Bu yazımda ilk önce Black Friday’in ne olduğunu özetleyecek ve sonrasında yılın alışveriş rekorunun kırılacağı bugün ile ilgili verileri sizlerle paylaşacağım.

Black Friday Ne Demek? 


Adından da anlaşılacağı üzere ABD menşeli olan Black Friday (Kara Cuma) Şükran Günü’nün (Thanksgiving day) ardından gelen ilk Cuma gününü ifade etmektedir. Tüm ABD eyaletlerinde faaliyet gösteren devasa şirketler Black Friday kapsamında büyün indirimler ile tüketicilere alışveriş çılgınlığı yaşatmayı amaçlamaktadırlar. ABD’de birçok tüketici, ihtiyaçlarını karşılamak adına tüm yıl bugünü beklemektedir. Hatta bugün Kanada’dan ABD’ye tüketicileri taşımak için özel olarak otobüs seferleri bile düzenlenmektedir. ABD merkezli olarak ortaya çıkan bu gün, kısa süre içerisinde tüm dünyada etkisini göstermiştir. Sıcak paranın tüketim çılgınlığı ile buluştuğu bu günü değerlendirmek isteyen şirketler, bu fırsatı kaçırmamak adına adeta küresel bir kampanya başlatmışlardır. Tam da bu noktada Black Friday’in, Türkiye’de de giderek yaygın bir hal aldığını görmekteyiz. Ülke içerisinde faaliyet gösteren birçok kuruluş, küresel alışveriş çılgınlığını kaçırmamak adına haftalardır medyaya yüksek bütçeli reklamlar vermekteler.

Kara Cuma’dan 12.3 Milyar Dolarlık Rekor Beklenti! 


ABD’de bugün tüketicilerin, Kara Cuma kapsamında 12.3 milyar dolar tutarında alışveriş gerçekleştirmeleri bekleniyor. Bu miktarın 9.2 milyar dolarının mağazalardan, 3.1 milyar dolarının ise internet alışverişlerinden kazanılması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere 2015 Black Friday’da 10 milyar dolar gelir elde edilmişti.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder