Oldukça zorlu sınavlardan geçen Türkiye ekonomisinde işler giderek kötüleşiyor mu? Türkiye ekonomisinin seyrine ilişkin detaylar burada;
Türkiye ekonomisi hepimizin yakından takip ettiği üzere oldukça zor süreçlerden geçmeye çalışıyor. Türkiye ekonomisinin içine girdiği çıkmazın temeli; 15 Temmuz gecesi atılmıştı. Tarihinin en zor gecesini yaşayan Türkiye, kanlı darbe girişimini atlatmayı başarmıştı. Lakin o gecenin ardından özelilkle Türkiye ekonomisinde süreç oldukça kötüye gitti. Türkiye’de politik istikrarın oluşmadığı kanısına bağlı olarak uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları, Türkiye’nin kredi görünümünü negatif seviyesine indirmişlerdi.
Yaşanan bu gelişmenin ardından Türkiye’ye yönelik yatırımcı algısı, negatife çevrilmeye başlamıştı. Bu doğrultuda sıcak para akışının kesilmesi ve yeterli dövizin ülke içine girmemesi, Türkiye ekonomisinin kötüye gittiğine en açık işaretti. Bilindiği üzere 2016 yılının özellikle son aylarında dolar, Türk lirası karşısında rekor üzerine rekor tazeliyor. En son olarak Dolar/TL paritesi 3.41 seviyesinin üzerine kadar yükselmiş ve yatırımcıların bir hayli tedirgin olmasına neden olmuştu. Bu doğrultuda geçen gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında EKK toplantısı gerçekleştirilmişti. Detayların yer aldığı haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
Türkiye ekonomisi kritik bir sürecin içerisinden geçerken, akıllara Türkiye ekonomisinin patlamak üzere mi olduğu sorunsalı geliyor. Massachusetts Institute of Technology’de ders veren Prof. Daron Acemoğlu, Türkiye ekonomisinin görünümüne ilişkin bugün kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. Acemoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan bölümler ise şöyle;
Acemoğlu yaptığı açıklamada; Türkiye’nin en kritik kurumlarının giderek gerildiğini ve ülkenin bu doğrultuda geri dönüşü olmayan bir yola sürüklenmekte olduğunu söyledi. Türkiye ekonomisinin büyümesi üzerinde birçok sorunun olduğunu belirten Acemoğlu, bunların aşılmaması halinde krizin eşikte görünmeye başlayacağını dile getirdi. Acemoğlu, Türkiye’nin son 10 yıllık periyot içerisinde düşük kaliteli büyümelerden çıkamadığını ve yüzde 3 seviyesindeki ortalama büyümenin verimlilik artışını kesinlikle içermediğini vurguladı. Son olarak ise Acemoğlu, Türkiye’nin kur tarafındaki dalgalanmalara karşı acil önlemler alması gerektiğini ifade etti.
"Ekonomi, Finans, Borsa, Forex, Yatırım ve Sektörel" kategorilerine ilişkin güncel içerikler yer almaktadır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder